Ottaløpet

Velkommen til Ottaløpet 2023 lørdag 17. juni! Påmeldingen er åpnet.

OTTALØPET FOR UNGDOM OG VOKSNE
På Ottaløpet kan du melde deg på 10 km, 5 km og 5 km trim. Nyhet i år er juniorklasse 10-16 år 5 km. Alle klasser har start- og målstrek ved parken i Otta sentrum. 
 
OTTALØPET FOR BARN
Det blir barneløp for alle mellom 1-12 år. Påmelding og deltakelse er gratis. Premie til alle barn som deltar. Påmeldingen åpner nærmere løpsdagen i samarbeid med Otta IL.
 

Påmelding (5 og 10 km)

 


Historien om Ottaløpet

Bak Ottaløpet står inititivtakerne Mari Gudbrandsen og Eirik Rusten. Da de flyttet hjem igjen til Otta i 2020 ønsket de engasjere seg i lokalmiljøet. Med bakgrunn i egen interesser omkring løping ble ideen om å arrangere et lokalr mosjonsløp til. Tanken var å tilføre et nytt arrangement til Otta, der lokalbefolkningen kunne ta del i et løpsarrangement som man vanligvis må til de største byene for å oppleve. I tillegg er formålet med å spre glede rundt fysisk aktivitetfor alle aldersgrupper en stor motivasjonsfaktor for å arrangere Ottaløpet. 

På grunn av pandemien så Ottaløpet dagens lys i juni 2021. Restriksjoner i landet gjorde at Ottaløpet ble arrangert for barn og en virtuell løsning ble valgt for voksne. I juni 2022 kunne endelig arrangøren invitere til Ottaløpet slik det var planlagt fra begynnelsen med løp for barn, samt 5 km og 10 kmløp for voksne. Dagen ble en suksess med fint sommervær og god god stemning. Innleid profesjonelt tidtakningsutstyr, raske løpesteg, blide barn og voksne, lokale premier og musikk fra scena i Parken gjorde rammen rundt Ottaløpet perfekt. 

Det er artig å engasjere seg i lokalmiljøet gjennom frivilligheten når man møter velvilje og positive holdninger fra start blant lokalt næringsliv, idrettslag, foreninger og befolkningen generelt. Uten samarbeid med disse hadde ikke Ottaløpet latt seg gjennomføre. Alle involverte er like viktige og det man skaper sammen gjør dette verdt alt arbeidet. 

Vi gleder oss til lørdag 17.juni 2023. Da går startskuddet nok en gang i Otta Sentrum.

Velkommen til Otta og velkommen til en sprek dag i byen ved Rondane.
 

Spørsmål og henvendelser kan rettes til Mari Gudbrandsen. 

Styret

Anita Koot
Styreleder
Aktiv Otta
990 09 653
Mari Gudbrandsen
Styrenestleder
Eirik Rusten
Styremedlem
Marianne Sletten
Styremedlem
Sparebank 1
958 58 817
Rolv Myrum
Styremedlem
Otta il
986 13 725
Oda Dokken
Observatør
Otta Handels- og Næringsforening
919 94 360