Ottaløpet

Velkommen til Ottaløpet 2024 lørdag 29. juni! Påmeldingen er åpnet.

OTTALØPET FOR UNGDOM OG VOKSNE
På Ottaløpet kan du melde deg på 10 km, 5 km og 5 km trim. Juniorklasse 10-16 år 5 km. Alle klasser har start- og målstrek ved parken i Otta sentrum. 
 
OTTALØPET FOR BARN
Det blir barneløp for alle mellom 1-12 år. Påmelding og deltakelse er gratis. Premie til alle barn som deltar. Påmeldingen åpner nærmere løpsdagen i samarbeid med Otta IL.
 

LØYPEBESKRIVELSE 5 KM + 10 KM

Start og mål er ved parken i Otta sentrum. Løypa går hovedsakelig på asfalt og grus. Fra start løper du over Loftsgardsbrua, tar til venstre og løper nordover mot Øya. Du løper forbi Ottahallen og tar en liten runde på tartandekket rundt løpebana i Øya stadion. Ved snupunkt løper du langs elvekanten og elvepromenaden sørover, før en liten sløyfe i sentrum tar deg til mål eller ut på en ny runde for 10km-deltakere. 

Én runde måler 5 km. 10km-deltakere løper 2 runder. Løypa markeres godt på selve løpsdagen. Egne vakter passer på å lose alle deltakere trygt rundt i løypa

Ottaløpet sin hjemmeside

 


Historien om Ottaløpet
 

Den første utgava av Ottaløpet ble arrangert i 1993 med start på Lågenbrua og målgang i Parken. Det var både 10km og 5 km med årsklasser og tidtaking og trimklasse uten tidtaking.  Løypa på 10 km rundt om Selsverket var kontrollmålt. Løpet ble arrangert i 5 år med god deltakelse fra særlig Norddalen, men også nasjonalt kjente løpere deltok. Ottaløpet ble omtalt i løpsbladet Kondis. Premieutdelingen foregikk i Parken, og det var en hyggelig ramme rundt løpet med is, brus og bra folkeliv. 

Bak Ottaløpet slik vi kjenner det i dag står initiativtakerne Mari Gudbrandsen og Eirik Rusten. Da de flyttet hjem igjen til Otta i 2020 ønsket de engasjere seg i lokalmiljøet. Med bakgrunn i egne interesser omkring løping ble ideen om å arrangere et lokalt mosjonsløp til. Tanken var å tilføre et arrangement til Otta, der lokalbefolkningen kunne ta del i et løpsarrangement som man vanligvis må til de største byene for å oppleve. I tillegg er formålet med å spre glede rundt fysisk aktivitet for alle aldersgrupper en stor motivasjonsfaktor for å arrangere Ottaløpet. Ikke helt ulikt arrangementene på 90-tallet, var det naturlig å ta tilbake Ottaløpet-navnet.   

På grunn av pandemien så Ottaløpet dagens lys i juni 2021. Restriksjoner i landet gjorde at Ottaløpet ble arrangert for barn og en virtuell løsning ble valgt for voksne. I juni 2022 kunne endelig arrangøren invitere til Ottaløpet slik det var planlagt fra begynnelsen med løp for barn, samt 5 km og 10 km løp for voksne. Dagen ble en suksess med fint sommervær og god stemning. Innleid profesjonelt tidtakingsutstyr, raske løpesteg, blide barn og voksne, lokale premier og musikk fra scena i Parken gjorde rammen rundt Ottaløpet perfekt. 

Det er artig å engasjere seg i lokalmiljøet gjennom frivilligheten når man møter velvilje og positive holdninger fra start blant lokalt næringsliv, idrettslag, foreninger og befolkningen generelt. Uten samarbeid med disse hadde ikke Ottaløpet latt seg gjennomføre. Alle involverte er like viktige og det man skaper sammen gjør dette verdt alt arbeidet. 

Vi gleder oss til lørdag 29.juni 2024. Da går startskuddet nok en gang i Otta Sentrum.

Velkommen til Otta og velkommen til en sprek dag i byen ved Rondane. 

Kilde: Ole Petter Hansen 

Spørsmål og henvendelser kan rettes til Mari Gudbrandsen. 

Styret

Anita Koot
Styreleder
Aktiv Otta
990 09 653
Mari Gudbrandsen
Styrenestleder
Sel Kommune
99345867
Eirik Rusten
Styremedlem
Nord-Gudbrandsdal VGS
97714213
Marianne Sletten
Styremedlem
Sparebank 1
958 58 817
Rolv Myrum
Styremedlem
Otta il
986 13 725
Oda Dokken
Observatør
Otta Handels- og Næringsforening
919 94 360